Google Seaview

Google Seaview, is één van de nieuwste Street view ontwikkelingen van grootste zoekmachine van de wereld. Naast dat je met Google Bedrijfsfoto’s een rondje kunt lopen door een winkel, showroom, kantoorruimte of fabriekshal kun je nu ook onder de zeespiegel verder met Google Street View.

Google Street view is flink uitgebreid afgelopen jaar, zo kan je nu bergen beklimmen, wandelroutes lopen en gebouwen van binnen bewonderen. Maar onder de zeespiegel is toch wel erg uniek!

Google heeft samengewerkt met Catlin Seaview Survey, ze hebben maanden lang voorbereid. De camera’s moesten ontwerpen worden, de beste duikspots van de wereld bepaald en de routes werden voor de duik vastgelegd.

Zelf ben ook duiker en kan dan ook bijna niks mooiers voorstellen dan de onderwaterwereld. Het is een prachtige ontwikkeling, maar toch hoop ik niet dat alle duikspots gefotografeerd worden. Begrijp me niet verkeerd, ik sta 100% achter de nieuwste ontwikkeling van Google. Maar toch blijf ik het zelf bewonderen van deze ‘andere’ wereld een prachtige ervaring vinden, die je in levende-lijven moet meemaken.

Wil je de Seaview zelf eens bewonderen? Dan kan dat in de Filipijnen (Apo Island zeereservaat)Hawaï(Molokini Crater) en bij het altijd betoverende Great Barrier Reef in Australië.
Dus neem een duik ik deze nieuwe ontwikkeling: Google Seaview (zonder nat te worden) zegt Richard Vevers van Catlin. Hij is deze samenwerking met Google vooral begonnen omdat hij bang is dat de koraalriffen verdwijnen. Door ze nu in kaart te brengen hebben we er nog een lange tijd plezier van.

 


Grotere kaart weergeven

Geplaatst in Nieuws en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.